Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

marți, 26 februarie 2008

De ce (cine) a fost invinsa Oltchim?

* duminica, 24 februarie 2008, echipa de handbal feminin Oltichim Ramnicu Valcea a pierdut in Ungaria cu Gyori * Ada Nechita a fost al optulea jucator al echipei maghiare * Tadici, antrenorul echipei Oltchim, cat si al nationalei a gresit?
In cazul unei victorii in Ungaria cu echipa Gyori, Oltchim Ramnicu Valcea se apropia vertiginos de semifinalele Championes League. Tinand cont ca fetele antrenate de Gh. Tadici au pierdut la o diferenta de trei goluri, sansa acestora, de a pasi in semifinalele competitiei s-a ingreunat. Totusi, cum in fotbal mingea este rotunda, deasemenea si in handbal. Sanse sunt!
Ada Nechita a opta jucatoare a Gyori-ului
Stim cu totii, in cazul in care fiecare dintre noi am fi privit atent la meciul de la Campionatul Mondial, dintre selectionata gazda Franta si Romania, cum Ada Nechita juca (nu o spun critic, ci poate constructiv) "extrema ascunsa". Astfel s-a ajuns ca la pauza sa fim condusi cu 7 goluri. Concret, scorul era de 14-7, chiar daca dupa multe reprize de prelungiri am castigat acel meci si am jucat in semifinalele Campionatului Mondial. In meciul de duminica, Ada a ratat foarte mult, chiar si de la 7 metri.
In minutul 23 din meciul cu echipa din Ungaria eram condusi cu 14 la 8, Steluta Luca avea inscrise patru goluri din cinci aruncari, iar in minutul 24, Lecusanu duce scorul la 10-14. Urmeaza o recuperare a romancelor, iar ratarea parca devenise sora a Oltichimului.
Jucatoarea maghiara, Tomori, "o blonda cu trup de fiara" se distra cu aparatoarele noastre si inscria gol dupa gol, iar zambetul ei ne intrista si pumnii in masa se indesau!
Minutul 28 al primei reprize aduce un gol superb pentru ehipa noastra inscris de Ionela Galca. Ada Nechita in continuare ramane ascunsa pe teren, ba mai mult, la inceputul reprizei secunde rateaza un nou 7 metri. Se incheie repriza intai cu scorul de 16-13 pentru Gyori. De ce este Ada Nechita in lotului Nationalei Romaniei?
Palinger, portarita cu 7 parade in min. 35
Inceputul reprizei a doua gasesc unguroaicele din nou la carma meciului, ba mai mult, cum deja am precizat, aceeasi Nechita rateaza o lovitura de la 7 metri. Portarita de la Gyori in minutul 35 avea deja 7 parade, deci 7 mingi aparate. Senzational!
Echipa noastra, in acest moment al partidei se poate lauda cu golul Ionelei Galca si cu bolta Ramonei Meier. Minutul 22. Verten inscrie fara prea multe comentarii, iar Simona Spiridon, una din cele doua romance din echipa maghiara este deja la cota 6. Bradeanu, deasemnea jucatoare a Gyori-ului, nu a prins o zi buna, dar colegele ei au facut in asa fel incat s-au trecut neobservate cateva ratari ale acesteia. Totusi de ce nu este Simona Spiridon la Nationala de Handbal?
In final, dupa ce am pierdut o semifinala de Campionat Mondial, apoi am jucat pentru locul trei cu Germania, echipa invinsa in grupele aceluiasi CM, am pierdut si locul trei. Normal ... in echipa cu Ada Nechita. Duminica, Oltchimul a pierdut in Ungaria, in echipa tot cu Nechita, care a ratat prea mult si nu s-a vazut in joc. Unde greseste Tadici? Este el - ca antrenor de vina? De ce nu mergem si pe mana Marianei Tarca, actualmente antronoar la Rulmentul Brasov, lider in Liga I de Handbal? Ideal ar fi sa incercam!
P. S. Oare lipsa din echipa Nationala a Simonei Spiridon, a Carminei Amariei si a multor altor jucatoare excluse din lot ne aduceau la Campionatul Mondial, nu demult incheiat, o medalie?
Powered By Blogger