Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

duminică, 25 mai 2008

"Bine a facut Antonescu!"

Astazi dimineata (25.05.2008), in jurul orei 9,30, Domnul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, actual candidat pentru fotoliul de leader al Palatului Roznovanu isi continua campania electorala inceputa in urma cu multe zile in cartierul Tatarasi, mai exact, la Piata Chirila.
Este drept, foarte elegant imbract, oferea flori (galbene) la doamne si domnisoare in stanga si dreapta. Acesta este un lucru destul de frumos.
Asteptam tramvaiul sa ajung spre Copou si, mi-am zis: oare sa ma indrept sa vad ce echipa are, cum sunt imbracati, ce si cum ofera? dat fiind faptul ca detaliile conteaza, mai ales in aceasta campanie. Sincer nu am tinut cont de toate acestea. Din prima secunda am asistat impietrit la scena:
O batranica se plangea candidatului Adomnitei: "Vai ce rai sunt tiganii din acest cartier, toata ziua ma prostesc, sunt foarte rai!"
Candidatul Cristian nici nu a apucat sa ofere floarea doamnei respective si din echipa domniei sale, un mustacios, inalt de doi metri, cu camasa bine calcata, spune cu glas tare doamnei respective: "Bine a facut Antonescu ... cu tiganii, cu evreii".
Am ramas stupefiat de replica. Adomnitei nici nu a reactionat si a continuat sa ofere flori. Tramvaiul a venit. M-am indreptat spre Copou si apoi am mers cu o prietena sa realizez interviuri, in zona Sucevei, cu tiganii. Toata ziua m-am gandit la acea replica! Nu ma puteam linisti. Adineauri, cand am ajuns acasa, sora mea mi-a oferit o cheie pe care scria OPREA PRIMAR.

E portocalie. Sper, nu numai eu normal, sa deschidem Iasul cu aceasta cheie simbolica si sa nu mai existe ura fata de tigani, evrei. Deasemenea, astept coiechipierul D-lui Adomnitei sa recunoasca ce a zis si sa nu uite ca si Tiganii sunt oameni.

Partea a doua a acestei incursiuni pe propriu-mi blog va veni maine, luni - 26 mai 2008 si va contine cateva pareri care demonstreaza ca o parte dintre romani merita tratatia de care a avut parte tiganii de la mister Antonescu.
Powered By Blogger