Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

miercuri, 28 martie 2012

Expozitia: Traditii si credinte Pascale

In perioada 29 martie - 9 aprilie Moldova Mall gazduieste expozitia „Traditii si credinte Pascale”. Vizitatorii expozitiei organizate in galeria centrala de la parter se vor intalni cu vechile traditii si obiceiuri pascale practicate in satele din Suceava si Iasi.
Vor participa mesterii populari ce vor expune oua incondeiate, pictura naiva, picturi pe coaja de copac, ornamente, icoane, troite si linguri sculptate. Printre acestia se numara: Vasilena Darie, Ciobanu Ghiorghe, Olanuta Florin, Sosu Alexandra, Apalaghiei Sonia, Filoteia Drajmici, Valy Isopescu. De asemenea va fi si o expozitie de pictura icoane semnate de: Acasandrei Valentina, Moraru Andreea, Ciobanu Lucian, Tanase Costel.
Mesterii populari vor dezvalui vizitatorilor valori ale artei populare si culturii romanesti vizand cunoasterea, respectarea si pastrarea valorilor culturale, traditiilor si obiceiurilor poporului roman. Elementul central al expozitiei va fi o masa pe care vor fi asezate la mare cinste bunatati traditionale cu care se merge la sfintit in Noaptea de Inviere.
In acelasi timp pe toata durata expozitiei, mesterii populari ii vor invata pe toti cei care doresc, tehnica veche a incondeierii oualor, simbolistica, modul de preparare al vopselelor si le vor povesti cu mult drag despre obiceiurile si traditiile populare specifice Sarbatorilor Pascale. Mai mult, vor fi expuse oua pictate de copii de la diverse gradinite din Iasi.
Expozitia va fi vernisata joi, 29 martie, ora 16:00 si va fi prezntata de muzeograful Ovidiu Focsa.

Oua incondeiate din Satul Paltinu, Comuna Vatra Moldovitei, Suceava.
Powered By Blogger