Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

duminică, 16 martie 2008

Sa ne amintim de Nichita Stanescu

Fotbalul si cartile pline de praf

Toate posturile de televiziune transmit meciuri dupa meciuri. Telespectatorii aproape ca nu stiu pe ce post sa priveasca, aproape ca nu stiu care echipa este favorita la titlu. Cred ca multi dintre cei care apasa butoanele telecomenzii privesc numai si numai la un meci dintr-un campionat strain. Aici pot vedea spectacol, faze incinse, driblinguri, penalty-uri aparate (ratate). Revenind in "Liga lui Dragomir(escu)" nu vedem decat scandaluri, fotbal mai putin, iar de dribling aproape ca au uitat toti jucatorii. Stiu ca s-a schimbat fotbalul, stiu ca a evoluat si totul este bazat pe munca de echipa, dar, sa nu vezi un dribling? sa nu vezi o pasa serioasa? Raportat la aceasta situatie lipsita de spectacol, lipsita de miscare si de vlaga nu ramane decat sa ne intrebam. Cum va face echipa nationala Piturca pentru Campionatul European? Cine va fi portar? In cazul in care Chivu si Mutu vor fi accidentati? sa presupunem, desi nu ne dorim, cum vom proceda? Sunt solutii?
Ei ... dar scandalurile din Liga 1, politica de joasa speta dusa de oamenii din fruntea tarii, scandalurile de presa, domina sticla, radiourile, blogurile, respectiv discutiile chiar si dintre oamenii simpli, normali, inteligenti. Spun aceasta, deoarece, cu cativa ani in urma, si imi aduc aminte cu placere, discutam despre Fratii Karamazov, despre filmele lui Tarkovski, despre Rosu si Negru a lui Stendhal, despre Ciuma lui Camus, precum si multe alte carti pe care acum praful isi face de cap, mai bine spus "face driblinguri".
Salile de lectura sunt goale, pe cand altadata, nu cu mult timp in urma, se statea la rand sa prinzi un loc in sala de lectura. Situatia este dezastroasa si nimeni nici nu se sinchiseste sa faca ceva!
Powered By Blogger