Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

vineri, 9 mai 2008

Biblioteca nimanui

Apas pe unul din butonul telecomenzii si-l vad pe Becali la tv., apas pe un altul si Becali isi face iarasi aparitia! Frumos!!! Nici o televiziune nu e in stare sa vorbeasca despre tezele unice, care sunt foarte importante pentru elevii de clasa a VII-a, respectiv a VIII-a. Nici o televiziune nu vorbeste despre Bacalaureatul care se apropie. Trebuie dumiriti saracii copii ca sunt intr-o ceata totala. Frumos nu? Nici un post de radio, tv. sau nici un ziar nu vorbeste, nu scrie despre schelele frumos aranjate pe Biblioteca Central-Universitara din Iasi. Totusi se vorbeste despre Becali. Este si el un om izestrat, cu simtul practic, si atat. De apreciat ca stie sa faca bani. Este doar unul! Pardon, de cateva zile si patronul CFR-ului din Cluj. Totusi, cum inghitim si cum acceptam ca in fiecare zi sa trecem prin gangul Bibliotecii Central Universitare si sa suportam acele schele, care, din cate imi iamginez sunt "plantate" acolo pentru varuirea Bibliotecii ... si atat!
Citeam, in urma cu cateva luni, intr-un ziar local, cotidian, un editorial al actualului director al BCU - Al. Calinescu. Evident, multe laude, ... , ca s-a terminat de modernizat Muzeul Unirii, ca s-a "re-plantat" Rapa Galbena etc, etc, etc. Dati o cautare pe google si va veti lamuri! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum suporta acest sef de institutie aceste schele in centrul Iasului?
Desi este cald de 5 luni de zile nu vad ca lucrurile sa se miste. Desi, privind cu atentie in urma, si-n toamna anului 2007 se putea varui BCU. Mai mult decat atat, daca te uiti atent la acele schele sunt plantate in niste suruburi atat de mari de parca ar tine portile Iadului. Au niste grinzi deasupra de spui ca sunt impuse eternitatii. Atentie! In acel tunel de la BCU este tras si curent electric de parca este trecerea de la viata spre moarte. Este jignitor pentru ieseni, pentru studentii din afara Iasului, pentru noi ca oameni, ca om fi din Iasi sau nu!!!
Suruburi, grinzi, schele, intuneric si lumina, aoleu, pana si rampa pentru handicapati are tunelul Bibliotecii. Ce putem face? Cand vor disparea schelele?? Va fi Biblioteca in constructie ani?, precum a fost Palatul Copillor de vis-s-vis???
Powered By Blogger