Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

duminică, 4 octombrie 2009

Ziua Potcoavei aniversata in Compania A. H.

Ziua a doua, Bacau, "Adevarul de seara", Sambata, 3 octombrie 2009, Tiraj Total: 298.900, Tiraj Local 4.500 - un tiraj (prea) mare pentru greseala din prima pagina, intalnita, nu de putine ori. De ar fi toti potcovari in Bacau ar fi superb, dar, astazi, Domnilor, potocoavele sunt mai putin folosite in marile companii. De ati vrea sa aflati unde este amintita Potcoava azi? e grav!?! pe prima pagina!?! potcoava e confundata cu PROCOAVA.
Lucrurile stau in felul urmator: PROCOAVA, PROCOAVE SAU SARBATOAREA PARULUI. O SIMPLA CAUTARE PE WWW.GOOGLE.COM NE DEMONSTREAZA CA PROCOAVA E CORECT, MAI MULT PUTEM GASI CORECTITUDINEA din textele ziarelor locale bacauane.


1) POTCOÁVĂ, potcoave, s.f. Piesă din otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează cu caiele pe copitele animalelor de tractiune, pentru protejarea lor la mers. Loc. adv. În potcoavă = în formă de semicerc. Expr. Căută (sau umblă după) potcoave de cai morti ori caută (sau umblă) după cai morti, să le ia potcoavele = umblă după lucruri imposibil de obtinut sau de găsit. A-si lepăda (sau a sta să-i pice) potcoavele = a muri sau a fi pe moarte. Piesă de otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează pe tocurile bocancilor si ale cizmelor pentru a le proteja. – Din bg. podkova, scr. potkova.

“Cum poti face un brand de ras ... ”

“Cum poti face un brand de ras ... ”

Nu esti mic, chiar deloc! Numai atunci cand esti micut, stai in fata usii salonului frantuzesc si daca nu stii sa faci la olita faci pe jos, pe langa, apoi, bagi manuta si duci pe frunte, pe ochisori, pe limba. Aceasta penibila situatie e intalnita frecvent in “adevarurile” de seara. Exemplu concret: Editia de Bacau, Vineri, 2 octombrie 2009. Tiraj total: 513.000. Tiraj local 6.500, Nr. 346 (la mai multe!). 16 pagini.

1. Pagina 1:
Supratitlu: Diseara
Titlu: Compact deschide “Zilele Bacaului” – Membrii trupei vor urca pe scena amenajata la Sala Sporturilor. Duminica, in ultima zi a sarbatorilor, vor concerta Iris si Proconsul .. PAG 13 . Citind aceste supratitluri si titluri, deschideri de editie, putem afla ca la pagina 13, trupa Compact isi face de cap! Dai paginile si ajungi la 13. Unicat in pagina: “Minunea construita intr-un munte de sare – Salina Cacica este apreciata drept o bijuterie a ingineriei”, apoi Stirile de weekend ne anunta ca Diseara este Karaoke in Club Amnesia, Maine este Ping-Pong gratis in Galeria Mall. Intalnim apoi, pe aceeasi pagina (13) cateva Recomandari: Diseara: Petrecere pentru intreaga familie la mall (acelasi mall din stirea, recomandarea de mai devreme), Maine: Energy Party in Club Amnesia (acelasi club dintr-o stire, recomandare de mai devreme), ATENTIE – ACEEASI PAGINA. Expozitie: Ziua Nationala a Republicii Chineze. Trecand peste toate repetitiile, “limbile”, care, dupa cum vedem, nu sunt cu tenta esopiana, pe aceasta pagina, 13, nu gasim nimic din trimiterea din pagina 1. Cititorule daca te trimit in pagina 13 sa iti cumperi Coca-Cola vei gasi, de fapt, Selena.

2. Pagina 1: Iti cer rabdare cititorule ca doar pentru tine sunt creat – simplut, ma numesc “Adevarul de seara”.
a) Bosoteni-ul Bacaului este cand Botoseni, cand Bosoteni (corect);
b) Tezaurul cuprinde 295 de monede de argint de origine austriaca: FALS/ Tezaurul cuprinde 294 de piese de origine austriaca, iar una de origine otomana.
c) Azi, ora 12,30 – tezaurul era expus de cateva zile si s-au facut despre el foarte multe relatari pe calea undelor, in presa scrisa bacauana chiar din momentul descoperirii lui;
d) Ionel? Rusu? De cand ne permitem sa-l re-botezam pe Domnul Ioan Rusu?
e) Greseli in prima pagina sunt inca foarte multe, atat din punct de vedere istoric, cat si jurnalistic.

Asa inchidem editia “Adevarului de seara” – Bacau din ziua de Vineri, 2 Octombrie 2009. Concret, in urma acestor mici greseli, companie mare ce sunt, cu siguranta voi veni sa-mi promovez produsul in cadrul companiei ce se numeste A H – pacat de reclama de la pagina 11 – 11 % dobanda pentru depozite in lei pe termen de 100 de zile 0 % comision de retragere la scadenta.
“URMEAZA EPISODUL POTCOAVA”
Powered By Blogger