Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

duminică, 4 octombrie 2009

Ziua Potcoavei aniversata in Compania A. H.

Ziua a doua, Bacau, "Adevarul de seara", Sambata, 3 octombrie 2009, Tiraj Total: 298.900, Tiraj Local 4.500 - un tiraj (prea) mare pentru greseala din prima pagina, intalnita, nu de putine ori. De ar fi toti potcovari in Bacau ar fi superb, dar, astazi, Domnilor, potocoavele sunt mai putin folosite in marile companii. De ati vrea sa aflati unde este amintita Potcoava azi? e grav!?! pe prima pagina!?! potcoava e confundata cu PROCOAVA.
Lucrurile stau in felul urmator: PROCOAVA, PROCOAVE SAU SARBATOAREA PARULUI. O SIMPLA CAUTARE PE WWW.GOOGLE.COM NE DEMONSTREAZA CA PROCOAVA E CORECT, MAI MULT PUTEM GASI CORECTITUDINEA din textele ziarelor locale bacauane.


1) POTCOÁVĂ, potcoave, s.f. Piesă din otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează cu caiele pe copitele animalelor de tractiune, pentru protejarea lor la mers. Loc. adv. În potcoavă = în formă de semicerc. Expr. Căută (sau umblă după) potcoave de cai morti ori caută (sau umblă) după cai morti, să le ia potcoavele = umblă după lucruri imposibil de obtinut sau de găsit. A-si lepăda (sau a sta să-i pice) potcoavele = a muri sau a fi pe moarte. Piesă de otel, aproximativ în formă de semicerc, care se fixează pe tocurile bocancilor si ale cizmelor pentru a le proteja. – Din bg. podkova, scr. potkova.
Powered By Blogger