Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

joi, 22 martie 2012

Marsul pentru viata din ajunul Bunei Vestiri

"Marsul pentru Viata"
Asociatia Primul Pas, Centrul Diecezan Caritas Iasi, impreuna cu Fundatia Solidaritate si Speranta va invita sa participati la evenimentul "Marsul pentru Viata" care va avea loc sambata, 24 martie 2012, incepand cu ora 15.00.
Scopul evenimentului "Marsul pentru Viata" este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase. "Marsul pentru Viata" va avea loc în peste 14 orase ale tarii. A fost aleasa data de 24 martie deoarece este ziua premergatoare sarbatorii Bunei Vestiri avand în centru femeia crestina si bucuria de a da viata.
La Iasi acest eveniment are deja o traditie, incepand cu anul 2000 cand circa 700 de persoane de diferite confesiuni au participat impreuna la o actiune civica care a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la consecintele avortului asupra societatii. Actiunea a fost reluata in aproape fiecare an, fiind organizata de diferite asociatii
In Romania, practica avortului dureaza de 55 de ani, inregistrandu-se oficial mai mult de 22. 000.000 de victime. Noi insine suntem supravietuitori ai avortului in Romania, incepand cu anul 1957 (preluat din documentul oficial al "Marsului pentru Viata", editia 2012). Participantii se vor aduna pe esplanada din Piata Palatului Culturii unde se va tine un cuvant de inceput privind scopul evenimentului si se va rosti rugaciunea Tatal Nostru, apoi se vor deplasa în tacere pe B-dul Stefan cel Mare pana in fata corpului C7 al Maternitatii Cuza Voda unde se va pastra un moment de reculegere si se vor aprinde lumanari in memoria copiilor ucisi prin avort. In continuare, participantii se vor indrepta spre Universitatea de Medicina si Farmacie (Piata Natiunii), prin B-dul Independentei unde vor avea loc o serie de discursuri tinute de organizatori, reprezentanti ai bisericilor si institutiilor locale. Adunarea se va incheia cu rugaciunea Tatal Nostru.
Evenimentul este organizat in colaborare cu bisericile, organizatiile si autoritatilor locale.

Powered By Blogger