Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

luni, 13 septembrie 2010

Din Cartea Recordurilor

Pana la meciul Stelutei cu Liverpool sa ne delectam cu cateva lucruri inedite:

- debutul literar a constituit si inca mai constituie o problema. Titlul de cel mai tanar debutant se disputa, pe la anul 1990, intre Janet Atkinson care si-a vazut tiparit volumul The Pirate's Tale (Povestea piratului) la varsta de 6 anisori si Dorothy Straight, care a publicat cartea intitulata - Cum a inceput lumea - la varsta de 4 anisori. Interesant, nu!?!

- va comunicam una periculoasa. E inregistrata in Guinness Book of World Records. Ernest Hemingwai este socotit cel mai bine platit autor al tuturor timpurilor - (excludem machetele anului 2010 cu scriitori, poeti langa ingineri, fotbalisti etc. ...) Asadar, pentru un articol de 2000 de cuvinte comandat de revista americana "SPORTS ILLUSTRATED", in anul 1960, domnului Ernest i s-a achitat frumoasa suma de 30.000 de dolari. Concret, fiecare cuvintel costa 15 dolarasi.

- Romanul cu cele mai mari dimensiuni s-a dovedit a fi, spune un almanah Arta de prin anul 1990, "Les Hommes de bonne volonte", roman scris de Jules Romains. Are 27 de volume si au fost publicate in perioada 1932 - 1946.

- ce mai lunga fraza a scris-o Marcel Proust. Aceasta are 958 de cuvinte. Locul doi ii apartine lui Victor Hugo cu doar 823 de cuvinte!

- Steaua cu cel mai lung nume se numeste: SHURNARKABTISHASHUTU. E in limba araba. In romana inseamna: sub cornul de sud al taurului. Cu siguranta Steaua cu cel mai lung nume este Steaua lui Helmut Ducadam si a lui Marius Lacatus.

Powered By Blogger