Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

miercuri, 30 octombrie 2019

Actorul Vlad Ivanov la împlinirea a 50 de ani/Comunități Etnice/Ruși Lipoveni cu Dumitru Șerban (ora 20:30, 30.10.2019)

În ediția de astăzi vorbim despre un eveniment care s-a desfășurat în ziua de 20 octombrie, la Botoșani, manifestare organizată de către Comunitatea Rușilor Lipoveni din România prin Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani. 
Concret, actorul Vlad Ivanov a fost sărbătorit de către Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Botoşani cu prilejul împlinirii vârstei de 50 de ani. 
La festivitate au participat membrii comunităţii botoşănene și nu numai, domnul Andrian Ampleev - deputat în Parlamentul României din partea Comunității Rușilor Lipoveni, domnul primar al Botoșaniului Cătălin Flutur, domnul Silviu Feodor, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi criticul de film Irina Margareta Nistor - cea cu care deschidem ediția de astăzi a emisiunii noastre.

Doamna Irina Margareta Nistor - în ediția de astăzi - ne conturează o imagine a actorului Vlad Ivanov, spunându-ne că Domnia Sa este „cel mai frumos cadou pe care ni l-au făcut, nouă, tuturor, rușii lipoveni din Botoșani”.
Irina Margareta Nistor ne vorbește, în ediția de astăzi a emisiunii noastre, despre biografia actorului Vlad Ivanov, cu accent pe principalele roluri pe care le-a jucat până acum în carieră, punctându-ne premiile pe care Domnia Sa le-a obținut, dar ne spune și în ce rol l-ar vedea, în următoarea perioadă… pe actorul Vlad Ivanov.


Al doilea interlocutor al emisiunii este actorul Vlad Ivanov, etnic rus lipovean din Botoșani, un om aparte, modest, care  ne vorbește despre emoțiile pe care le are de fiecare dată când se întoarce acasă, dar ne punctează și cum a început drumul spre succes, recunoscător fiind primilor profesori pe care i-a avut la Școala Populară de Arte din Botoșani.
Ultimul interlocutor al emisiunii este primarul Botoșaniului, Cătălin-Mugurel Flutur, pe care l-am întâlnit, la 20 octombrie, cu prilejul evenimentului care constituie subiectul ediției de astăzi a emisiunii noastre - „Repere contemporane şi valori identitare ale ruşilor lipoveni, Vlad Ivanov – actor pe scena vieţii”.

Vlad Ivanov - portret

S-a născut la 4 august 1969, în Botosani. A absolvit Școala Populară de Arte din Botoșani si în 1995 era absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, la clasa profesoarei Sanda Manu. A jucat în anul al doilea de facultate în spectacolul Pantomimia, regizat de către Dan Puric, pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București. În 1995 a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al unei școli de teatru cu piesa Hatmanul Baltag, regia profesor Sanda Manu.
Pe marele ecran a debutat în anul 1993, cu rolul din Liceenii în alertă, apoi a jucat și în Triunghiul morții (1999), Faimosul paparazzo (1999),  4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Polițist, adjectiv (2009), Concertul (2009), Cealaltă Irina (2009), Principii de viață (2010) și multe, multe altele.
I-a fost decernat în anul 2010 premiul UNITER pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar - Doctorul, din Un duel, după Cehov, a primit premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar - Anghelache, din Polițist, adjectiv, medalia Meritul Cultural (2004), diploma de merit pentru contribuția la prestigiul primei scene românești (2004), Diploma de excepție pentru Zi-le oameni, dă-le pace, de la Festivalul Național de Teatru Nenea Iancu de la Chișinău (2004).
Din partea noastră îi transmitem multă sănătate, felicitările cuvenite pentru ceea ce face pentru arta cinematografică și la cât mai multe realizări pe acest exuberant teritoriu.
Născut din sevă staroveră, cu sânge actoricesc, cu talent cât carul, cu modestie cât încape, omul Vlad Ivanov conturează portretul actorului dedicat, specialist, care știe să se intersecteze în punctul comun dintre scenă și viață, viața toată fiindu-i un film, iar filmul fiindu-i o viață.


Despre toate acestea... în seara aceasta, pe toate frecvențele Radio România Iași, începând cu ora 20 și 30 de minute, în emisiunea Comunități etnice/Ruși Lipoveni.

Powered By Blogger