Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

miercuri, 24 aprilie 2019

Olimpiada națională de de Limba Rusă Maternă, la Iași - Comunități Etnice/Ruși Lipoveni cu Dumitru Șerban (ora 20:30, 24.04.2019)


         În ediția de astăzi a emisiunii noastre vorbim despre Olimpiada Națională de Limba Rusă Maternă, eveniment care va avea loc, la Iași, în incinta Colegiului Național Mihai Eminescu, în perioada 2 - 5 mai a.c..

Manifestarea este organizată de către reprezentanții Ministerului Educației Naționale prin implicarea celor ai Inspectoratului Școlar Județean Iași cu sprijinul și susținerea celor ai Comunității Rușilor Lipoveni din România.

Invitată, în ediția de astăzi a emisiunii noastre, la microfonul Radio Iași, pentru a ne vorbi despre rolul, obiectivele și organizarea acestui eveniment, este doamna profesoară Marina Vraciu, de la Catedra de Slavistică Petru Caraman a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași.

            Invitatul  nostru ne conturează o imagine a evenimentului care va avea loc la Iași, vorbindu-ne și despre șansele pe care viitorii studenți le au în cazul în care vor alege Facultatea de Litere, specializarea slavistică, punctându-ne și câteva perteneriate pe care universitatea ieșeană - prin Catedra de Slavistică - le are, la nivel internațional, cu universități prestigioase din lume. 

Prof. univ., dr. în filologie, Marina Vraciu, Catedra de Slavistică "Petru Caraman", Facultatea de Litere, UAIC

          În ediția de astăzi audiem detalii concrete despre reprezentanții comisiei (Prof. univ. Marina Vraciu - președinte al comisiei centrale a concursului), despre organizatorii manifestării de la Iași, dar și despre profesorii care vor veni împreună cu elevii pe care-i educă și cărora le predau din tainele limbii lui Pușkin.
            Doamna profesoară - Marina Vraciu - ne amintește, în emisiunea de astăzi - despre un dascăl implicat în buna predare a tainelor limbii ruse materne în una dintre cele mai importante și interesante comunități de ruși lipoveni din zona Iașului.

         Mai multe despre subiectele prezentate, vă invităm să ascultați, începând cu ora 20 și 30 de minute, pe toate frecvențele Radio Iași, în emisiunea dedicată Comunității Rușilor Lipoveni din România.
MAI MULTE AUDIO - AICI http://www.radioiasi.ro/emisiuni/olimpiada-nationala-de-de-limba-rusa-materna-la-iasi-comunitati-etnice-rusi-lipoveni-cu-dumitru-serban-ora-2030-24-04-2019/
Text, audio: Dumitru ȘERBAN


Powered By Blogger