Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

vineri, 30 martie 2012

Ateneul Tatarasi, Iasi - Evenimente

Luni, 2 aprilie 2012, ora 18.00, în Galeriile de Artă Ateneul Tătăraşi sunteţi aşteptaţi la un triplu eveniment:
· Lansarea albumului „Inimioare pentru mama” volum colectiv cu lucrările participante la expoziţia concursului naţional cu acelaşi titlu organizat în perioada 1 februarie - 1 martie – coord. Mihaela Albianu.
· Festivitatea de premiere a Concursului Naţional „Inimioare pentru mama”. Participanţii ieşeni vor primi diplome de participare şi premii în cărţi pentru copii oferite de Media Service Zawada şi Editura Casa.
· Lansarea cărţii ”Activităţi creative cu materiale reciclabile” de Mihaela Albianu, editura PIM.
Prezintă: directorul Ateneului Tătăraşi dr. Liviu Brătescu, preşedintele juriului Diana Condurachi, bibliotecar Anca Donose Bibl. „Gh. Asachi” filiala Ateneu şi organizator Mihaela Albianu. 
“Inimioare pentru mama” este un continuarea firească a unui proiect început în urmă cu un an în spaţiul virtual pe www.activitaticreative.com, având trei forme de manifestare: Concurs - Expoziţie - Editare album. Au răspuns invitaţiei acestei triple provocări 400 de participanţi – preşcolari, şcolari de clasele I-IV şi cadre didactice - din 50 de grădiniţe şi şcoli, din 22 de judeţe ale ţării. Copii au trimis inimioarele realizate în diverse tehnici de lucru, a urmat jurizarea, panotarea expoziţiei la Biblioteca „Gh. Asachi” şi la parterul Ateneului Tătăraşi şi, în final, editarea albumului care va fi lansat luni.
„Activităţi creative cu materiale reciclabile” este o carte cu modele de activităţi pentru preşcolari având ca materiale principale: folia de parchet, forme de polistiren pentru protecţie transport, farfurii de plastic sau din carton, dischete, Cd-uri, becuri, tuburi de hârtie igienică ş.a. 
În urmă cu un an organizam primul concurs tematic sub denumirea „Pictează cu mine“ pe www.activitaticreative.com. Au urmat 10 ediţii încununate cu adevărate expoziţii tematice - peisaje de iarnă, ghiocei, iepuraşi, gărgăriţe, fluturaşi, peşti, floarea soarelui, copacii toamna, struguri şi felicitări de iarnă.
www.activitaticreative.com a devenit astfel un spaţiu al competiţiei şi manifestării creativităţii pentru copiii preşcolari şi şcolari. Răspunsul şi seriozitatea copiilor m-au motivat să reorganizez concursul şi expoziţia în spaţiul real şi să editez acest album tematic.
Mihaela Albianu
 “Inimioare pentru mama” este un proiect foarte emoţionant prin tematică, precum şi prin suflul dat de prichindei, care mai de care mai inovativ. Sinceri, direcţi, creativi şi plini de spontaneitate copiii de grădiniţă şi şcolarii de clasele I-IV şi-au pus inimioarele la vedere dăruind “totul”.
Astfel de practici sunt binevenite în încercarea de a-i face pe prichindei să se obişnuiască cu inventivitatea şi cu meştesugăritul (multe din lucrări fiind colaje, materiale atipice de tot felul, decupaje şi aplicaţii).
Culoarea cu care ne-au fascinat este de o puritate debordantă. Fiecare lucrare este emoţionantă prin concentrarea cu care a fost zămislită.
Un proiect sublim pentru cei cărora se adresează, iar noi juriul “preafericiţii” care ne-am încălzit sufletele cu emoţii tandre.
Diana Condurache, artist plastic 
Powered By Blogger