Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

joi, 30 septembrie 2010

Gigi si Mantuitorul!

Gigi Becali in Biserica.
Se aude o voce: “Gigi, Gigi!”.
Becali: “Cine-i?”. “Sunt eu, Iisus!, scoate-mi cuiul de la mana dreapta! Becali se conformeaza.
Dupa un timp, se aude iarasi vocea: “Gigi, scoate-mi te rog si cuiul de la mana stanga!”.
Becali se conformeaza din nou si ii scoate cuiul si de la mana stanga.
In acel moment, batand din palme, Iisus spune: PLEACA DIN GHENCEA! BECALI PLEACA DIN GHENCEA!

marți, 28 septembrie 2010

Stiati ca?


1. Pana la descoperirea portelanului de catre europeni in secolul al XVIII-lea, vesela oamenilor instariti era formata din obiecte de cositor? Un asemenea vas de cositor putea costa in secolul al XVI-lea, in Transilvania, echivalentul pretului a o pereche de boi. Existau bresle renumite de mestesugari in cositor la Sibiu, Brasov, Sighisoara, Bistrita, comanditarii fiind adesea familiile instarite din Moldova, respectiv Tara Romaneasca;

2. Pictura "Uciderea Pruncilor" de Pieter Breughel aflata la Muzeul de Arta al ROMANIEI se numara printre cele mai scumpe lucrari din lume? Un muzeu din Japonia a cumparat o lucrare cu aceeasi tema si acelasi autor, nu cu mult timp in urma, pentru mai multe milioane de dolari;

3. "Desteptarea Romaniei" de Gh. Tattarescu a fost prima pictura donata statului roman? Aceasta donatie l-a determinat pe domnitorul Gh. Sturdza sa creeze o pinacoteca nationala, iar pictura "Desteptarea Romaniei", pictata imediat dupa Revolutia de la 1848, a figurat mult timp cu nr. de inventar 1;



4. Atunci cand Krikor H. Zambaccian a trecut prin vama aducand in tara "Portret de fetita" de Paul Cezanne, singura opera a acestui artist aflata in tara noastra, vamesul l-a intrebat pe cunoscutul colectionar pentru ce aduce in tara o pictura asa de urata?


luni, 27 septembrie 2010

Anecdote uitate

1. Un prieten o intreaba o data pe George Sand cum de a putut sa adoarma la o reprezentatie de la Opera Franceza, caci abia astepta sa-i auda parerea despre spectacol. Foarte linistita, George Sand ii raspunse prietenului ei: Nu crezi ca si somnul inseamna o opinie?

2. Un oarecare il intreaba pe Bernard Shaw:
- Spuneti-mi, maestre, credeti ca daca te insori vinerea trebuie sa fii nefericit toata viata?
- Desigur - raspunse Shaw - in fond de ce ar face exceptie vinerea?

3. Salvatore Rosa, pictor si poet napolitan, avea un sistem care nu dadea niciodata gres de a se debarasa de pisalogi. Cum intalnea pe vreunul pe strada, fara ai mai da ragaz sa deschida gura ii si replica: "- Iarta-ma daca nu ma opresc dar vad apropiindu-se de noi un mare pisalog".

duminică, 26 septembrie 2010

Targul de Rapciune - Iasi, 2010, 26 septembrie - 3 octombrie




Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi - Muzeul Etnografic al Moldovei și Asociația Meșterilor Populari din Moldova organizează în perioada 26 septembrie - 3 octombrie 2010, pe esplanada Palatului Culturii, Târgul de Răpciune.



În această perioadă, în intervalul orar 9.30 - 21.00, circa 50 de meşteri populari din întreagă ţară îşi vor prezenta creaţiile în expoziția cu vânzare de obiecte tradiționale autentice, dar și în atelierele de creație interactive, publicul fiind invitat să admire talentul şi măiestria artiştilor populari. O noua actiune dedicata traditiilor romnesti sta sa inceapa peste doua ore la Iasi. Asteptam cu interes revenirea mesterilor populari la Iasi, dar si reintalnirea cu acestia.

luni, 13 septembrie 2010

Din Cartea Recordurilor

Pana la meciul Stelutei cu Liverpool sa ne delectam cu cateva lucruri inedite:

- debutul literar a constituit si inca mai constituie o problema. Titlul de cel mai tanar debutant se disputa, pe la anul 1990, intre Janet Atkinson care si-a vazut tiparit volumul The Pirate's Tale (Povestea piratului) la varsta de 6 anisori si Dorothy Straight, care a publicat cartea intitulata - Cum a inceput lumea - la varsta de 4 anisori. Interesant, nu!?!

- va comunicam una periculoasa. E inregistrata in Guinness Book of World Records. Ernest Hemingwai este socotit cel mai bine platit autor al tuturor timpurilor - (excludem machetele anului 2010 cu scriitori, poeti langa ingineri, fotbalisti etc. ...) Asadar, pentru un articol de 2000 de cuvinte comandat de revista americana "SPORTS ILLUSTRATED", in anul 1960, domnului Ernest i s-a achitat frumoasa suma de 30.000 de dolari. Concret, fiecare cuvintel costa 15 dolarasi.

- Romanul cu cele mai mari dimensiuni s-a dovedit a fi, spune un almanah Arta de prin anul 1990, "Les Hommes de bonne volonte", roman scris de Jules Romains. Are 27 de volume si au fost publicate in perioada 1932 - 1946.

- ce mai lunga fraza a scris-o Marcel Proust. Aceasta are 958 de cuvinte. Locul doi ii apartine lui Victor Hugo cu doar 823 de cuvinte!

- Steaua cu cel mai lung nume se numeste: SHURNARKABTISHASHUTU. E in limba araba. In romana inseamna: sub cornul de sud al taurului. Cu siguranta Steaua cu cel mai lung nume este Steaua lui Helmut Ducadam si a lui Marius Lacatus.

vineri, 3 septembrie 2010

Puncte putine, goluri putine - RETUR

Lille - Vaslui - 2-0;

Grasshopper - Steaua - 1-0 (Calificata in urma prestatiei excelente a lui Ciprian Tatarusanu);

Unirea - Hajduk - 1-0

Manchester City - Timisoara - 2-0
Powered By Blogger