Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

miercuri, 28 martie 2012

GRIGORESCU - ARTA SACRA, IASI, 29 MARTIE, h 17, MUZEUL UNIRII

Expoziția de icoane
”GRIGORESCU – ARTĂ SACRĂ”

Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași – Muzeul Etnografic al Moldovei, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Mănăstirea Agapia, județul Neamț, anunță vernisajul expoziției de icoane - ”GRIGORESCU- ARTĂ SACRĂ”, care va avea loc joi, 29 martie 2012, ora 17.00, la Muzeul Unirii, din str. Lăpușneanu nr. 14.
Anual, în perioada pascală, Muzeul Etnografic al Moldovei organizează o expoziție de artă sacră. În acest an, publicul este invitat să viziteze o expoziție de excepție ce prezintă colecția de icoane Nicolae Grigorescu a Mănăstirii Agapia.
Icoanele, realizate de celebrul pictor în perioada 1859 - 1861, părăsesc pentru prima dată mănăstirea Agapia, Neamt, pentru a oferi publicului ieșean un adevărat regal expozițional.
La vernisaj va participa Înaltpreasfinția Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și stareța Mănăstirii Agapia, Stavrofora Olimpiada Chiriac, împreună cu o parte din soborul mănăstirii.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 29 martie – 29 aprilie 2012.
În aceeași perioadă, în parcul Muzeului Unirii va putea fi vizionată și expoziția foto de autor „PRECUM ÎN CER AȘA ȘI PE PĂMÂNT". Călătorie foto prin lumea ortodoxă românească” a artistei Cristina Nichituș Roncea.