Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

sâmbătă, 21 februarie 2015

Șezătoarea – obicei străvechi de comunicare și cooperare între oameni – Tradiții cu Dumitru Șerban

La 14 februarie, de moșii de iarnă, în Satu Nou din comuna Solești, Județul Vaslui, am participat la a VII-a ediție a unui eveniment dedicat păstrării și conservării tradițiilor. Concret, am asistat la o șezătoare precum era altădată prin satele moldave.
La manifestare au fost prezenți, copiii comunei Solești, părinții acestora, reprezentanții actului cultural ai comunei, dar au fost oaspeți din comuna Muntenii de Sus și de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.
Sufletul șezătorii au fost membrii familiei Adam, Daniela și Costel, împreună cu reprezentanții autorității locale. Costel Adam, director al Căminului Cultural din Solești, încă din luna ianuarie a.c., a început să adune obiectele vechi de la casele gospodarilor. Acestea au fost expuse, atât în holul școlii vechi din Satu Nou, cât și într-o clasă a acesteia. Intenția autorităților locale este aceea ca, în următoarea perioadă, să pună bazele unui muzeu etnografic în Solești.
 MAI MULTE - http://radioiasi.ro/emisiuni/sezatoarea-obicei-stravechi-de-comunicare-si-cooperare-intre-oameni-traditii-cu-dumitru-serban-19-02-2015/

Dumitru ȘERBAN
RADIO IAȘI