Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

miercuri, 16 februarie 2022

Căutările interioare și dragostea pentru cultură conturate cu penița sufletului prin scris - Comunități Etnice/Ruși Lipoveni cu Dumitru Șerban (ora 20:30, 16.02.2022)

În emisiunea de astăzi – invitat la microfonul Radio Iași avem pe domnul profesor universitar Leonte Ivanov, doctor în filologie, în cadrul Catedrei a Slavistică „Petru Caraman” a Facultății de Litere/Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Leonte Ivanov s-a născut la 24 iunie 1961, în Manolea, Suceava, fiind fiul Ecaterinei (născută Andrian) și a lui Andrei Ivanov. A absolvit Facultatea de Filologie, specializarea română-rusă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Doctor în științe umaniste al Universității „Al. I. Cuza” din anul 2003, cu teza Ipostaze ale străinului în literatura română (1840-1948). Imaginea rusului și a Rusiei.

Astăzi, audiem detalii despre copilărie, școală, părinți, ocupația tatălui care l-a format pe intelectualul Leonte, pașii în carieră etc.

Prof. univ., dr. în filologie, Leonte Ivanov

Vorbim, în ediția de astăzi a emisiunii Comunități Etnice/Ruși Lipoveni și despre volumele Scurtă Istorie a Biserii Ortodoxe de Rit Vechi – Partea Întâi – de Feodor Evfimovici Melnikov; Rușii Lipoveni în Studii și documente – Volumul al doilea și Ultimul ataman al cazacilor nekrasoviști: Osip Ganciar, cărți care au văzut lumina tiparului la Editura Comunității Rușilor Lipoveni din România.



În speranța că v-am stârnit interesul cu interlocutorul amintit, dar și cu subiectele pe care ni le conturează, cu pricepere și răbdare, vă invit ca, astăzi, începând cu ora 20 și 30 de minute... până la ora 21, să fiți alături de Radio Iași, urmărind emisiunea - Comunități Etnice/Ruși Lipoveni. Ne auzim, online, AICI - http://www.radioiasi.ro/asculta-live/

*Pentru a afla mai multe despre viața și opera invitatului ediției de astăzi, vă invităm să accesați și linkul - https://bjiasi.ro/wp-content/uploads/2021/01/memoria-orasului-III-final.pdf - începând cu pagina 141, volum în care găsiți un interesant interviu, volum care a văzut lumina tiparului la Editura „Asachiana” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași.

Text: Dumitru ȘERBAN

Powered By Blogger